Shopping i Tokyo

SHOPPING I TOKYO – TUSINDVIS AF MULIGHEDER!

Shopping i Tokyo er ikke nødvendigvis billigt – lad det være sagt med det samme! Men til gengæld er udvalget enormt, hvad enten du er ude efter herremode, damemode, haute couture, street wear eller jeans. Med over 13 millioner indbyggere er der naturligvis et marked for alt i Tokyo.

Ginza

Ginza findes de ældste og mest prestigefyldte stormagasiner og mange verdenskendte mærker har flagship stores her. Er du til luksus-shopping, er Ginza bestemt stedet. På begge sider af den brede hovedvej, der går igennem Ginza, finder du butik efter butik med både tøj, sko, juveler, ure og meget mere.

Wako er det mest eksklusive stormagasin i Ginza – og i hele Japan. Butikken er berømt for sine ure, porcelæn, smykker og håndtasker, men du finder naturligvis også udenlandske luksusvarer. Stormagasinerne Mitshukoshi og Matsuzakaya har både udenlandske og japanske mærker.
Sony-bygningen er 8 etager fyldt med elektronik og gadgets. Vil du købe noget, foregår det i kælderetagen.

Ginza har naturligvis også en Apple Store.

Stormagasinerne Seibu og Opaque har modetøj ”en masse”. Det samme har stormagasinet Hankyu, der dog er mere mainstream.

Se kort over Ginza og liste over dets butikker

Shibuya – den ultimative shopping i Tokyo

Nær Shibuya Station finder du shoppingcentret Shibuya 109 med dets mange modebutikker, hvor du kan klare noget at det bedste shopping i Tokyo. Som shoppingområde strækker Shibuya sig fra Shibuya Station nordpå til Harajuku (nær Meiji-jingumae Metro Station).
I Harajuku lever den japanske ungdomskultur i fuldt flor. Især om søndagen er Harajuku et besøg værd. Her samles nemlig japanske unge i deres mest opfindsomme outfits. Forretningerne i Harajuku er modebevidste og prismæssigt til at komme i nærheden af for unge. Ungdomsmode findes fortrinsvis på den ene af de to hoved-shoppinggader, Takeshita Street. Den anden hoved-shoppinggade er Omote-sando, der kaldes ”Tokyos Champs Elysees”. Her finder du eksempelvis de ganske gennemførte Chanel og Prada-butikker i flere etager. Her er der dømt stil og luksus for alle pengene. Og personalet er ovenud høflige – også selvom de nok kan regne ud, at du kun skal ose.

Asakusa

I Asakusa finder du en masse klassiske souvenirs, mange af dem kitschede, naturligvis. Større ting som kimonoer og sværd kan ofte være i tvivlsom kvalitet, så se dig godt for. Det mest populære sted er Nakamise-arkaden, og selvom det ikke er her, man finder den fedeste shopping i Tokyo, er et besøg alligevel interessant. Man kan f.eks. sagtens finde flot håndlavet porcelæn.