Hvor skal man bo i Tokyo?

Der er hoteller i alle prisklasser i alle Tokyos bydele. Så der er ikke ét endegyldigt svar på spørgsmålet, hvor skal man bo i Tokyo? Generelt er der utroligt sikkert at opholde sig i Tokyo/Japan, og der er ikke egentlige dele, man skal holde sig fra. Men da det er en kæmpestor by, er det vigtigt at vælge sit hotel i det rigtige område som udgangspunkt.

Hvis vil danne dig et overblik over flymulighederne og finde flybilletpriser, kan du finde mange informationer på Momondo

Det er oplagt at vælge et hotel nær én af de store metro-stationer i Tokyo. Man kan spare en del tid og besvær ved at vælge område ud fra Metro-kortet over Tokyo (åbner i nyt vindue).

Hvilke bydele skal man bo i Tokyo?

Akasaka-Mitsuke – anbefales!

Ved første øjekast ser Tokyos metro-oversigt forvirrende ud, men som alt andet i byen fungerer den fantastisk. I mine øjne er de to vigtigste linier den gule Ginza Line og den røde Marunouchi Line. Den røde Marunouchi Line starter i den livlige Shinjuku-bydel og går rundt om Kejserpaladset via Ginza Station og Tokyo Central (hvor toget fra Narita ankommer) og ender i Ikebukuro. Den gule Ginza Line starter i Shibuya, går over Akasaka og Ginza og går nordpå til Ueno og Asakusa. Mit foretrukne område er derfor Akasaka-Mitsuke. Akasaka-Mitsuke-stationen ligger stort set midt i mellem Shinjuku/Shibuya i vest og Ginza i øst – og både den røde Marunouchi Line og den gule Ginza Line går gennem Akasaka-Mitsuke. Derfor bor du meget centralt i Akasaka-Mitsuke, og du kan let og hurtigt komme rundt mellem Tokyos vigtigste områder.
Find de bedste hotel-tips her.

For dem der gerne vil opleve menneskemylderet og de blinkende lys og larmen fra spillehallerne, er områderne Shinjuku og Shibuya ideelle. Her er også masser af stormagasiner og shoppemuligheder. Læs mere om Shopping i Tokyo.

Du kan dog også finde grønne oaser, så som Shinjuku Gyoen National Garden, hvor du kan komme lidt væk fra trafik- og menneskemylderet.

Shinjuku

Shinjuku-området ligger omkring Shinjuku Station, der er verdens travleste station. Stationen har 36 perroner, over 200 udgange, og mere end 3,6 millioner mennesker benytter stationen – om dagen! Udover de mange forretninger og restauranter, har flere store japanske selskaber – bl.a. kamera-giganten Olympus og bilfabrikanten Subaru, hovedkvarter i bydelen. Bydelen dækker over ca. 18 km2, men huser over 300.000 indbyggere – ca. det samme som Aarhus – men på en femtedel Aarhus’ areal.

Shibuya

Shibuya-området er en anelse mindre end Shinjuku. Her skal du bo, hvis du for alvor vil bo tæt på nattelivet. Film og billeder fra Tokyos menneskemylder er oftest filmet i Shibuya – du vil især kunne kende det berømte vejkryds, hvor folk myldrer frem og tilbage. Shibuya er populært blandt unge, både på grund af det intense natteliv, men også på grund af shoppingmulighederne. Her finder du nok det største og bredeste udvalg i hele Tokyo. Bor du i  Shibuya, bor du tæt på det eksklusive shopping-område Omotesando med dets mange flagship stores, og Harajuku med de mange trendy undergrunds-butikker. I Shibuya kan du også slappe af i grønne omgivelser i Meiji-templet og Shinjuku Gyoen-parken. Excel-hotelkæden har et hotel i Shibuya – se priser og tilgængelighed på hotels.com.

Ginza

Ginza er det berømte shoppingområde, og et af de steder, mange mener, er et godt bud på, hvor man skal bo  i Tokyo. Udover stormagasinerne og de mange flagship-stores er Ginza en super-hyggelig bydel med gode restauranter og cafeer og en lidt mere afslappet stemning end i Shinjuku og Shibuya. Både den røde Marunouchi Line og den gule Ginza Line rammer Ginza Station, og bydelen er centralt beliggende ikke langt fra Kejserpaladset og Tokyo Central. Monterey Hotelkæden har et hotel i Ginza – se ledige værelser på hotels.com.

Ueno Park & Ueno Zoo

Ønsker man mere grønne omgivelser, kan man vælge området omkring Ueno Park og Ueno Zoo. Her vil hotellerne som oftest være lidt billigere end i de førnævnte områder. Ueno er også kun få stop det berømte elektronik-distrikt, Akihabara.

Hvor skal man bo i Tokyo? Find et hotel i den bydel der passer

Hotel i Tokyo – Find et godt hotel i dit favoritområde hos Hotels.Com:

  • Find hotel i Ginza – hyggeligt, centraltbeliggende shoppingcentrum men overvejende hoteller i den dyre ende.
  • Find hotel i Akasake-Mitsuke – roligt forretningsområde, stille om aftenerne, men aldrig øde, meget centralt, udmærket udvalg i restauranter. ANBEFALES!
  • Find hotel i Shinjuku – her bor man midt i menneskemylderet! Tonsvis af forretninger, restauranter og gå-i-byen-steder. Hoteller i alle prisklasser, men man betaler for location. Bestemt ikke for dem der først og fremmest vil have ro.
  • Find hotel i Shibuya – her bor du midt i nattelivet og shopping-mekkaet. Hoteller i alle prisklasser, men også her betaler man for beliggenheden. Heller ikke for dem der primært prioriterer ro og fred.
  • Find hotel i Ueno – Her kan du bo lidt billigere og lidt længere væk fra centrum. Her er dog også masser af mennesker, men også hyggelige rekreative områder som Ueno Zoo og Ueno Park.
  • Find hotel i Asakusa – et roligt område (efter Tokyo-standard), hvor hotelværelserne generelt er billigere. Derfor er området generelt populært blandt unge og backpackere. Her finder du også de traditionelle Ryokan-gæstgiverier, hvor du kan prøve at bo på den traditionelle japanske måde.

Her kan du få et overblik over nogle af Tokyo-områdernes placering:

Metro-linjerne er værdifulde pejlemærker, når man skal bevæge sig rundt i Tokyo

Hvor skal man bo i Tokyo?