Hvad skal man se i Tokyo?

Tokyo er kæmpestor, og kan virke uoverskuelig. Der er masser at lave, så spørgsmålet er: Hvad skal man se i Tokyo? Alene det at opleve menneskerne og bylivet i Tokyo er fantastisk. Tag udgangspunkt i de enkelte bydele og oplev de store forskelle.

GINZA

I Ginza finder du flagship-stores for alle de verdenskendte luksusbrands. Her er også flere kæmpemæssige stormagasiner, hvor europæiske og amerikanske mærker findes side om side med de japanske mærker.
Læs mere om Shopping i Ginza

Selvom man ikke er til shopping, er Ginza bestemt værd at bruge tid på. Især i weekenden er Ginza populært. Her lukkes der af for biltrafikken på nord-syd-hovedgaden, hvilket giver en stor gågade med masser af liv.

SHIBUYA

Shibuya skal opleves for sit helt utrolige menneskemylder. Det er en enestående oplevelse at se så mange mennesker sno sig rundt mellem hinanden. Besøg Starbucks-cafeen ved det store kryds. Det er en utroligt syn bare at se de mange tusinde mennesker bevæge sig over vejkrydset på kryds og tværs.

Yebisu Garden Place (Ebisu Metrostation) er et shopping- og restaurant-område, der ligger der, hvor det berømte Sapporo-bryggeri lå for i tiden. NTT Docomo Yoyogi-bygningen er Tokyos tredjehøjeste

I Shibuya er der også flere grønne områder, eksempelvis Meiji Shrine, et Shinto Shrine til ære for Kejser Meiji og Kejserinde Shoken, og Shinjuku Gyoen, en offentlig park på 58 hektar.

Shibuya er samtidig et af Tokyos gode shoppingområder. Læs mere om Shopping i Shibuya.

SHINJUKU

Shinjuku er endnu et af Tokyos store kommercielle områder beliggende omkring Shinjuku Station, der er verdens travleste station målt på antallet af passagerer. I 2007 benyttede 3,64 mio. mennesker dagligt  i gennemsnit Shinjuku Station. Stationen samler et dusin toglinier, herunder metrolinien Marunouchi, og stationen har over 200 udgange.

Læs også artiklen: Hvornår skal man rejse til Japan

Find rejselitteratur: Hvad skal man se i Tokyo?

Hos Bog&Idé har de et ret godt udvalg i bøger om Tokyo. Se udvalget her.

Lonely Planet er kendt for deres fremragende rejseguides. Disse to kan klart anbefales:

Tokyo fra Lonely Planet

Tokyo Guide

I Lonely Planets Tokyo Guide kan du bl.a. læse beskrivelser af 125 af byens bedste restauranter, 67 museer og gallerier, byens top-must see sights, samt detaljerede beskrivelser af Tokyos forskellige områder. Der er også gode tips til planlægning af turen, samt en række gode forslag til dag-ture, der gør det let og effektivt at få mest ud af sit Tokyo-besøg. Ydermere findes der en god “overlevelses”-guide til, hvordan man gebærder sig i Tokyo/Japan.

Prisen er ca. 220 kr. for bogudgaven, men den fås også som e-bog for ca. 120 kr.
For 225 kr. kan man købe en pakke med både bog og e-bog. Det er også muligt at købe enkelte kapitler af e-bogen til omkring 30 kr. pr. kapitel. Bestil den her

Japan rejseguide fra Lonely Planet

Japan Guide

Lonely Planet har også udgivet en generel rejseguide til Japan. Den er god at have, hvis du ønsker at se mere af landet end blot hovedstaden Tokyo.
Japan er rig på information om planlægning af rejsen, der er et godt udgangspunkt for at få den perfekte tur til Japan. Bogen er desuden rig på tips om de “hemmelige” og unikke steder, som kan gøre din Japan-rejse helt speciel. Lonely Planet er super-dygtige til at give præcis de tips, der er guld værd – ofte meget detaljerede. At vælge det rigtige hotel eller den rigtige vej til en seværdighed lyder måske som en banalitet, men det er værd at tage med. Lonely Planets  Japan  har desuden gode tips til førstegangsbesøgende og backpackers. Som Tokyo-bogen har den også et godt afsnit om “overlevelse” i den japanske kultur.

Prisen for bogudgaven er ca. 215 kr. Den fås også som e-bog for ca. 150 kr., eller som en pakke med begge dele for knap 280 kr. Det er også muligt at købe enkelte kapitler af e-bogen til omkring 30 kr. pr. kapitel. Bestil den her