Ueno Park

Ueno Park er en af de smukkeste parker i Tokyo. Den blev oprettet i 1873, og er en af Japans første parker. Den er absolut blandt de mest interessante ting at se i Tokyo.

Ueno Park er en offentlig park, der ligger  ved siden af Ueno Station i det centrale Tokyo. Parkområdet var oprindeligt en del af Kaneiji-templet, som plejede at være et af byens største og rigeste templer og et familietempel for den regerende Tokugawa-klan under Edo-perioden. Kaneiji stod i den nordøstlige del af hovedstaden for at beskytte byen mod ondskab, ligesom Enryakuji-templet i Kyoto.

Under Boshin-borgerkrigen, som fulgte efter Meiji-restaureringen i 1868, blev Kaneiji næsten fuldstændig ødelagt i en kamp mellem de sejrrige styrker fra den nye Meiji-regering og loyalister fra det væltede shogunat. Efter slaget blev tempelområdet omdannet til en af Japans første parker i vestlig stil og åbnet for offentligheden i 1873. En statue af Saigo Takamori, en af generalerne i slaget ved Ueno, står nær parkens sydlige indgang.

I Ueno Park findes der flere interessante seværdigheder, bl.a. Tokyo Metropolitan Art Museum og Ueno Zoo.

Sådan kommer man til Ueno Park

Der ligger flere stationer tæt på Ueno Park. Det nemmeste er at tage den gule Ginza-metro-linje til Ueno.

Ueno Park