Hvornår skal man rejse til Japan?

Tokyo og Japan har en masse at byde på hele året. Men hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Tokyo?

Som nævnt andre steder på denne hjemmeside er Tokyo en fantastisk by at besøge. Alene det at opleve stemningen er besøget værd i sig selv, og den er ikke som sådan afhængig af årstiden. Skal man finde det bedste tidspunkt for ens rejse til Tokyo (eller Japan generelt), er det en god idé at overveje, hvad man gerne vil prioritere. Vi har prøvet at give vores bud på, hvornår man skal rejse til Japan/Tokyo her.

Det bedste tidspunkt at rejse til Tokyo

Overordnet set er det bedste tidspunkt at rejse til Tokyo og Japan på marts og april måned om foråret, eller oktober og november i efteråret. Her slipper man for sommerens  varme og ofte regnfulde vejrlig og byens parker og rekreative områder tager sig ud fra deres bedste side. Det er også disse måneder, der er at foretrække, hvis man har sit fokus på sightseeing.

Hvis man planlægger en romantisk ferie, er det ofte også foråret, der trækker – navnlig på grund af kirsebærtræerne, der springer ud i forårsmånederne. Den første uge af april er højsæson for turisme netop på grund af kirsebærtræerne.

Efteråret kan også være smukt og romantisk, når bladene på træerne bliver gule og indhylder Tokyo i gule og rødlige farver.

Hvis vejret er det vigtigste

Hvis det er vejrudsigten, der skal bestemme det bedste tidspunkt at rejse til Japan på, bør man vælge perioden slutningen af marts til maj. Oktober har dog også rigtig godt vejr, hvor gennemsnitstemperaturen ligger mellem 14 og 22 grader.

Hvis prisen skal bestemme

Tokyo er først og fremmest en business-destination, og hotellerne er godt belagte hele året. Turist-sæsonen gør derfor som regel ikke den store forskel på priserne. Januar og februar er de måneder, der har færrest turister, så der kan være lidt at hente der. Januar er generelt kølig og uden megen nedbør. Der kan være nedbør i februar. Temperaturen svinger mellem 2 og 10 grader. Det sner sjældent, og når det gør, bliver sneen sjældent liggende. Januar og februar er stille måneder uden for megen trængsel ved seværdighederne. Husk at mange forretninger har begrænsede åbningstider (eller holder lukket) henover nytår fra 29. december til 3. januar.

Husk at det som regel er en god idé at booke sit hotel i Tokyo god tid, da de bedste hoteller ofte bliver hurtigt fyldt op. Er du i tvivl om, hvor du skal bo, når du besøger byen, kan du læse vores tips til hvor man skal bo i Tokyo her.

Hvornår skal man rejse til Japan?