Hvornår skal man rejse til Japan?

Tokyo og Japan har en masse at byde på hele året. Men hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Tokyo?

Som nævnt andre steder på denne hjemmeside er Tokyo en fantastisk by at besøge. Alene det at opleve stemningen er besøget værd i sig selv, og den er ikke som sådan afhængig af årstiden. Skal man finde det bedste tidspunkt for ens rejse til Tokyo (eller Japan generelt), er det en god idé at overveje, hvad man gerne vil prioritere. Vi har prøvet at give vores bud på, hvornår man skal rejse til Japan/Tokyo her.

Det bedste tidspunkt at rejse til Tokyo

Overordnet set er det bedste tidspunkt at rejse til Tokyo og Japan på marts og april måned om foråret, eller oktober og november i efteråret. Her slipper man for sommerens  varme og ofte regnfulde vejrlig og byens parker og rekreative områder tager sig ud fra deres bedste side. Det er også disse måneder, der er at foretrække, hvis man har sit fokus på sightseeing.

Hvis man planlægger en romantisk ferie, er det ofte også foråret, der trækker – navnlig på grund af kirsebærtræerne, der springer ud i forårsmånederne. Den første uge af april er højsæson for turisme netop på grund af kirsebærtræerne.

Efteråret kan også være smukt og romantisk, når bladene på træerne bliver gule og indhylder Tokyo i gule og rødlige farver.

Vejrudsigt Japan

Tokyo
Current weather
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
Rain chance-
-
-
Forecast
Rain chance-
-
-
Forecast
Rain chance-
-
-
Forecast
Rain chance-

Hvis vejret er det vigtigste

Hvis det er vejrudsigten, der skal bestemme det bedste tidspunkt at rejse til Japan på, bør man vælge perioden slutningen af marts til maj. Oktober har dog også rigtig godt vejr, hvor gennemsnitstemperaturen ligger mellem 14 og 22 grader.

Hvis prisen skal bestemme

Tokyo er først og fremmest en business-destination, og hotellerne er godt belagte hele året. Turist-sæsonen gør derfor som regel ikke den store forskel på priserne. Januar og februar er de måneder, der har færrest turister, så der kan være lidt at hente der. Januar er generelt kølig og uden megen nedbør. Der kan være nedbør i februar. Temperaturen svinger mellem 2 og 10 grader. Det sner sjældent, og når det gør, bliver sneen sjældent liggende. Januar og februar er stille måneder uden for megen trængsel ved seværdighederne. Husk at mange forretninger har begrænsede åbningstider (eller holder lukket) henover nytår fra 29. december til 3. januar.

Husk at det som regel er en god idé at booke sit hotel i Tokyo god tid, da de bedste hoteller ofte bliver hurtigt fyldt op. Er du i tvivl om, hvor du skal bo, når du besøger byen, kan du læse vores tips til hvor man skal bo i Tokyo her.

Hvornår skal man rejse til Japan?

Japan: vejret året rundt

Japan oplever de fire klassiske årstider – forår, sommer, efterår og vinter. Disse årstider er præget af forskellige vejrforhold og smukke naturfænomener. Forår bringer den berømte sakura-sæson, hvor kirsebærtræerne blomstrer og landet dækkes af et tæppe af lyserøde blomster. Sommeren kan være varm og fugtig, med tider med regnskyl og risikoen for tyfoner. Efteråret byder på smukke løvfald, især i Kyoto og Nikko, hvor træerne bliver gyldne og røde. Vinteren bringer sne til mange områder, især i de nordlige regioner som Hokkaido.

Januar:
Januar er normalt kold og snefuld, især i de nordlige områder. De japanske alper er et populært mål for skiløbere og snowboardere.

Februar:
Vejen fortsætter med at være kold og snefuld. Februar er også kendt for Setsubun, en traditionel fest for at skræmme onde ånder væk ved at kaste bønner.

Marts:
Foråret begynder at vise sine tegn i marts, når kirsebærtræerne i de sydlige regioner begynder at blomstre. Det er en tid, hvor folk nyder at gå ud og picnic under sakura-blomsterne.

April:
April er højdepunktet af sakura-sæsonen, og hele landet er dækket af smukke kirsebærblomster. Vejret er mildt og behageligt, hvilket gør det til en ideel tid at besøge Japan.

Maj:
Maj fortsætter med det behagelige forårsvejr, og naturen er i fuld flor. Golden Week, en periode med flere nationale helligdage, er en populær tid for ferier.

Juni:
Sommeren begynder i juni, og vejret bliver varmere og mere fugtigt. Regnsæsonen starter, hvilket kan betyde en del nedbør.

Juli:
Juli er en varm og fugtig måned i Japan, med risikoen for tyfoner. Gåture i de kølige skove i bjergene kan være en god måde at undslippe varmen på.

August:
August er den varmeste måned i Japan, og sommerferien for skolerne begynder. Mange mennesker tager til stranden eller bjergene for at undslippe varmen.

September:
Efterår begynder at vise sine tegn i september, og vejret bliver mere behageligt. Løvfaldssæsonen starter i de nordlige regioner.

Oktober:
Oktober er en smuk måned med løvfald i hele landet. Det er også en tid, hvor folk fejrer høsten med forskellige festivaler.

November:
Løvfaldssæsonen fortsætter i november, og landskabet bliver smukt med røde og gyldne træer. Det er en god tid at besøge templer og helligdomme.

December:
December er normalt kold og begynder at bringe sne til mange områder. Julen fejres også i Japan, selvom det primært er en kommerciel begivenhed.