Hvorfor skal man rejse til Japan?

Der er langt, det er ikke billigt – men sikke en oplevelse!

11 timer i fly er lang tid. At rejse til Japan er hverken billigt eller hurtigt, men for enden står oplevelserne i kø. Tokyo og Japan er simpelthen så anderledes end det, vi er vant til på vores breddegrader. Japan kan virkelig det hele, og selvom Tokyo er den ultimative storbyferie, skal man ikke afskrive de andre muligheder, der findes.

Japan på ski

Tårnhøjt serviceniveau og tonsvis af sne

Japan er for eksempel en fremragende skisportsdestination. Nagano var vært for Vinter-OL i 1998 og var med til at sætte Japan på ski-kortet. Nagano ligger 3 timers kørsel fra Tokyo, og skiområdet Hakuba Valley, hvor legene blev afholdt, er et oplagt rejsemål med sin beliggenhed midt i “De Japanske Alper”. Her finder du 11 ski resorts, stor variation, og 11 meter årligt snefald! I hverdagene er der relativt tomt på pisterne, så man kan let finde frisk sne at boltre sig i.

Ski rejse til Japan

Strandferie i Japan

Men også om sommeren kan Japan tiltrække udendørsmennesker. Japan har fremragende strande, der snildt kan måle sig med strandene i Europa. Jodogahama Beach ligger 7 timers kørsel fra Tokyo. Beliggende på Rikuchu-kysten er denne lille strand flankeret af fyrreskove og vulkanske hvide klipper. Navnet Jodogahama oversættes til “Pure Land Beach”, en henvisning til den naturskønne skønhed i denne skjulte fjord. Dette er en fantastisk badestrand med krystalklart blåt vand og rolige bølger. Selve stranden er stenet og ikke fantastisk til at grave tæerne i sandet, men skønheden og den rolige atmosfære i området gør mere end op for det.

Har man ikke mod på den lange køretur, kan man sagtens finde badestrande tæt på Tokyo. Kun en time nede af kysten fra Tokyo, og derfor en favorit blandt Tokyos beboere, tilbyder Kamakura-strandene den perfekte sandflugt.

På grund af deres beliggenhed er strandsæsonen her meget kort – kun juli og august – og kystlinjen bliver overfyldt, når børnene har fri fra skole. Men hvis du ikke har tid til at rejse til andre strande længere væk, er Kamakura-strandene stadig et godt valg – plus området får bonuspoint, fordi du kan se Fuji-bjerget, mens du ligger på sandet.

Der er tre hovedstrande i Kamakura: Yuigahama og Zaimokuza er de to mest populære og de travleste. De tilbyder alle former for marine aktiviteter, herunder surfing, flyboarding og wakeboarding. Disse to strande ligger lige ved siden af hinanden og tilbyder en en kilometer lang strækning med gyldent sand, perfekt til svømning og solbadning. Besøgende kan leje udstyr, købe mad og drikkevarer eller sidde på en af de mange strandcaféer.

Den fjerneste strand er Zaimokuza Beach, populær til havkajak, paddleboarding og vandcykling. Selvom der er færre faciliteter her, er stranden også mindre overfyldt og en mere rolig flugt.

Japan er mere end Tokyo

For eksempel et 400 år gammelt tempel eller en tur med Shinkansen

Tokyo er en moderne storby, men den er ikke ret gammel, og vil man gerne opleve det traditionelle Japan, er der faktisk bedre muligheder. En kort togtur nordpå fra hovedstaden finder man Nikko, en lille by i bjergene der er berømt for Toshogu, et Shinto tempel fra 1617. Byen er på UNESCOs verdensarvsliste og er bestemt et besøg værd.

Hvis man har tid og mulighed, bør man tage de små 500 km fra Tokyo til Kyoto (man kan naturligvis både tage fly og tog, hvis man ikke vil køre). Det er oplagt at tage det berømte Shinkansen Bullit Train, der klarer turen på to timer! Prisen ligger på 800-900 kr. pr. person, og der er over 30 afgange i døgnet. Kyoto er en af de ældste kommuner i Japan, efter at være blevet valgt i 794 som det nye sæde for Japans kejserlige hof af kejser Kanmu. Det er selvsagt her, man kan opleve det traditionelle Japan. Det kan anbefales at vælge et hotel i Osaka, der ligger en halv time med tog fra Kyoto. Hotellerne er generelt billigere i Osaka. Osaka har sin egen internationale lufthavn med mange afgange til Europa, så hvis du vil rejse til japan, behøver du ikke flyve via Tokyo.

Hvad er det, der er så fedt ved at rejse i Japan?

I et andet blogindlæg kan du læse om, hvordan Tokyos berømte – og berygtede – metro fungerer. Noget af det første, man lægger mærke til, hvis man rejser til Japan, er japanernes helt utroligt gode manerer og deres venlighed. Ja, måske synes de, at vesterlændinge er uciviliserede og klodsede, men de skilter ikke med det. Overalt møder man japanernes misundelsesværdige evner til at tage hensyn til andre – det er ligefrem ærefuldt at tage hensyn her. Det gør det utrolig behageligt at rejse rundt i landet.

Man skal forberede sig på, at mange japanere ikke taler engelsk, som vi ofte er vant til, når vi besøger andre lande. Til gengæld fungerer alting simpelthen altid! Der er aldrig en billetautomat, der ikke virker. Togene og busserne kommer til tiden, og hvis en butiks åbningstid er kl 08:00, så åbner den kl. 08.00.

Derudover er Japan et meget sikkert land at rejse i. Man føler sig tryg overalt, og man er aldrig nervøs for at blive snydt eller få stjålet sine ejendele. Der er ingen tvivl om, at en ferie i Japan er en rejse for livet.